MONO zakelijk

MONO zakelijk

Samen werken aan veilig rijden

Ongestoord onderweg zijn is goed voor de verkeersveiligheid én voor jouw organisatie. MONO Zakelijk helpt met het zichtbaar maken van MONO in jouw bedrijf of organisatie. Door de organisatie of bedrijfsvoering zo in te richten dat medewerkers ongestoord onderweg zijn. Kleine acties kunnen al een groot verschil maken.

Op deze website lees je hoe je jouw organisatie MONO kunt maken. Ook kun je je aansluiten bij het MONO-Convenant, waarmee je als organisatie uitdraagt dat jullie meewerken aan verkeersveiligheid.

De voordelen van MONO voor jouw organisatie:

  • Lagere kosten, minder productieverlies en minder uitval van personeel
  • Verhoging van de veiligheid van werknemers
  • Duurzame inzetbaarheid van werknemers
  • Voorbeeldgedrag zorgt voor positief imago en aantrekkelijk werkgeverschap
  • Meer kansen voor innovatie

Wat is MONO?

Door social media zijn vrienden, familie en collega's altijd dichtbij. Ook als je in de auto zit. Elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van de weg. Door MONO te rijden houd je je aandacht bij één ding en dat is het verkeer. Dat betekent dat je onderweg geen berichten leest of schrijft, geen teleconferenties voert, dat systemen in de auto niet afleiden en dat vrienden en collega's je onderweg met rust laten en geen antwoord verwachten als ze weten dat je aan het verkeer deelneemt. Natuurlijk mag je bereikbaar zijn voor spoedgevallen.

MONO is een zaak van iedereen

MONO is erop gericht om verkeersdeelnemers zichzelf te laten beschermen tegen de verleiding van binnenkomende berichten en gesprekken. Wie MONO rijdt richt zijn aandacht op één zaak, namelijk het verkeer. Iedereen moet zich veilig in het verkeer kunnen mengen. Dat maakt MONO een zaak van iedereen: van overheid, werkgevers en verzekeraars tot maatschappelijke organisaties en het MKB.